RTC - Regionaal Technologisch Centrum

Het VTI werkt als partner samen met andere scholen en de bedrijfswereld in het RTC West-Vlaanderen. Het RTC-West-Vlaanderen biedt mogelijkheden aan leerkrachten en leerlingen tot het volgen van opleidingen en bedrijfsstages of het bekomen van attesten ivm veiligheid. 

 
Het VTI Poperinge werkt mee aan diverse projecten voor de studiegebieden hout, mechanica, elektriciteit, land- en tuinbouw. Voor alle info over de projecten zie: http://www.rtcwestvlaanderen.be 
 
Het VTI Poperinge was mede indiener van het project: Competentiecentrum voor CNC-verspaning van vlakke werkstukken. Dit is een vervolg op het oorspronkelijke CIM-project.
 
Het project CIM van het VTI POPERINGE stelt een productiecel voor waar de cursist het proces vanaf ontwerp tot realisatie van een werkstuk doorloopt. Dit gebeurt met de modernste technologie en op een didactisch verantwoorde manier. In een geïntegreerd pakket ondersteund door de computer doorloopt de cursist alle stappen van 3D-ontwerp tot het vervaardigen en controleren van een werkstuk.

Bekijk hier een filmpje.

rtc1          rtc2          rtc3