vti rijschool hoppestreek

HOME

THEORIE

RIJBEWIJS B

VORMINGSMOMENT Begeleider

 

RIJBEWIJS BE

RIJBEWIJS G

CONTACT 

PRIJZEN

INSCHRIJVEN

 

VACATURE   

 

 

 

 

 VTI POPERINGE

 

 

Rijbewijs BE

Om dit rijbewijs, voor een personenauto categorie B met een zware aanhangwagen (meer dan 750 kg max. toegelaten massa) te behalen, moet je een praktisch examen afgelegd worden (geen theoretisch examen).

Bij dit examen bestaat de proef uit 2 delen: een proef op het terrein van het examencentrum en  een rit op de openbare weg.

Let op, met een rijbewijs B mag je: een aanhangwagen trekken met een MTM van meer dan 750 kg indien de MTM van de aanhangwagen niet hoger is dan de massa van het voertuig in lege toestand en de MTM van de sleep (auto en aanhangwagen) niet hoger is dan 3500 kg

Hoe het rijbewijs behalen?

Je dient in het bezit te zijn van het rijbewijs B. (Indien je al in het bezit bent van het rijbewijs CE of DE is dit ook geldig voor categorie BE)


Via de rijschool: het volgen van 8 uur praktijklessen en dan rechtstreeks examen ( geen voorlopig rijbewijs en geen stageperiode),

Via een voorlopig rijbewijs:het is min. 1 maand en max. 12 maanden geldig. Na 2 mislukte examens met vrije begeleider moet je 4 uur rijlessen volgen en examen afleggen met een voertuig van de rijschool.

 

 

Erkenningsnummer : 2602

vzw VSOP Sint-Bertinus

Boeschepestraat 44 

8970 Poperinge

     Tel.:   057 34 65 53 

    Fax.:  057 34 65 60
    GSM: 0478 96 89 07
    e-mail:   vti.rijschool.hoppestreek@vsop.be