Ouderraad

Als het nieuwe schooljaar start, dan is niet enkel de schoolgaande jeugd actief maar ook hun ouders. Er zijn heel wat soorten ouders. Bezorgde ouders, loslatende ouders, zeurende ouders en noem maar op. Daartussen zitten “ouderraad ouders“. Ook voor die ouders begint het nieuwe schooljaar. De ene is het al goed gewoon, de andere komt voor de eerste keer naar een bijeenkomst en een andere ouder weet dat het zijn/haar laatste jaar is. Maar allen hebben ze dezelfde doelen: zich inzetten voor de school van hun kind. 

De ouders van de ouderraad van het VTI zijn niet anders. Ze maken graag en vrijwillig tijd om nauwer betrokken te zijn bij het VTI. Op die manier voelen ze een grotere verbondenheid met de school.

De eerste en ook grootste activiteit is de pannenkoekenverkoop. Die start ieder jaar eind oktober. Een jaarlijkse traditie waar de school wel bij vaart. De opbrengst ervan gaat rechtstreeks naar de school. Het project dat gesteund wordt moet ten goede komen van de leerlingen.

Wist je dat:

  • er met de winst van het voorbije schooljaar 15 splinternieuwe fietsen werden gegeven aan de school. En dat is nog lang niet het enige wat de school kreeg van de ouderraad. Vele jaren lang vulden we de bibliotheek aan, de leerlingen kunnen zich fit houden in de fitnessruimte en de school kon een schoolbusje aankopen dankzij onze hulp.
  • we voor de pannenkoekenverkoop samenwerken met de ouderraad van de Ast en dit jaar ook met de leerlingenraad van het VTI en de Ast?
  • het nieuwe project de herinrichting is van de speelplaats zodat de leerlingen een prettiger pauze zullen doormaken? De leerlingen mogen daarbij ook hun zegje doen. Wat gerealiseerd wordt kom je zeker nog te weten.
  • wie naar het oudercontact komt voor het kerstrapport een gratis glaasje glühwein of warme chocomelk krijgt en zo gezellig de kerstsfeer met andere ouders kan beleven?
  • er jaarlijks een ouderavond wordt georganiseerd waarbij je iets kan opsteken dat verband houdt met de lessen die gegeven worden op school? Misschien wel uit de richting van je zoon/dochter. Hou zeker de uitnodiging of affiches hierover in de gaten.
  • de overheerlijke barbecueworsten op de opendeur van het VTI gebakken worden door de enthousiaste ouders van de ouderraad?
  • we nog steeds op zoek zijn naar ouders die willen meehelpen en dat je steeds welkom bent om een bijeenkomst mee te maken als kennismaking?
  • je ons daarvoor mag contacteren? Hierbij het contactadres: Sabine Pyck, voorzitter, s.pyck@skynet.be.
En ten slotte: Wist je dat we hier nog heel veel wist-je-datjes kunnen neerschrijven? Dit omdat er heel wat te beleven valt bij de ouderraad van het VTI en het een heel plezante groep ouders is die dankzij de school vrienden zijn geworden.
 
Vriendelijke groeten,
De ouderraad van het VTI