Internaat Ten Bunderen

De jongens en meisjes van het VTI en de Ast kunnen tijdens de week verblijven op het internaat. In een gemoedelijke sfeer zorgt een professioneel team voor een goede mix tussen studie en ontspanning.

Het is belangrijk dat onze internen zich goed voelen en zichzelf kunnen zijn. Het internaat is voor hen een tweede thuis. De begeleiders hebben aandacht voor de noden en zorgen van elke jongeren en er heerst ook een open sfeer. Daarnaast is er ook de nodige ondersteuning bij de studie.

Iedere intern beschikt over een eigen kamer.  Het is hun eigen stek die ze gezellig kunnen inrichten en waar ze tot rust kunnen komen. Alle kamers hebben een lavabo en werden recent volledig heringericht met nieuw meubilair. Per verdieping zijn er toiletten en op de eerste verdieping zijn er ook douches.

Naast de studiemomenten is ontspanning natuurlijk heel belangrijk. Het internaat beschikt over een nieuwe ontspanningsruimte waar de jongeren samen kunnen genieten van een babbel of wat tv kunnen kijken. Ze kunnen zich bovendien uitleven in een partijtje biljart of tafelvoetbal. Het domein van de school is ook vrij groot, zodat er ook de mogelijkheid is om buiten te genieten van een partijtje voetbal of een andere sport. Daarnaast trekken we er geregeld ook samen op uit voor een ontspannende activiteit. Het kan allemaal! 

Als intern maken ze ook deel uit van een groep en leren ze ook omgaan met anderen. Op die manier krijgen ze ook belangrijke waarden mee als eerlijkheid, verantwoordelijkheid,  gelijkwaardigheid, respect voor anderen en verdraagzaamheid.  

Een ervaren team van opvoeders zorgt voor een goede begeleiding en zorgt ervoor dat iedereen zich hier thuis voelt.

Contact: Tilde Barbry (internaatsbeheerder), 057 34 65 50, tilde.barbry@vsop.be

Sport en spel
Internaten quiz
Dansavond met internaten van Poperinge  
Winterbarbeque  
Schaatsen
Fietstocht