7IE (Industriële elektriciteit)

wo, 11/11/2015 - 14:12 -- vti

De leerling leert om in het kader van industriële elektrotechnische installaties: onderhouds-, herstel- en renovatiewerk uitvoeren aan laagspanningsenergieverdeling (industriële en tertiaire omgeving), installatie- en onderhoudswerk uitvoeren aan motor en motorsturingen, elektrische verwarming en verlichting, communicatie- en domotica-oplossingen te zoeken. De leerling werkt aan toepassingen van industriële sturings- en automatiseringstechnieken.

De studierichting elektrische installaties van de 3de graad bso vormt de beste voorbereiding op dit specialisatiejaar. Instromen vanuit de studierichting elektrische installatietechnieken van de 3de graad tso geeft weinig problemen. Instromen vanuit andere studierichtingen van hetzelfde of andere studiegebieden blijft mogelijk, maar is niet relevant.

De leerling verwerft in de specialisatie Industriële elektriciteit het diploma secundair onderwijs en de startkwalificatie om het beroep uit te oefenen van: industrieel elektrotechnisch installateur, installatie- en onderhoudstechnicus in kleine ondernemingen, hulpelektricien in grote bedrijven, bordenbouwer, magazijnier in elektro-groothandel. Mits voldoende capaciteiten en inspanningen is doorstromen naar een professionele bacheloropleiding mogelijk.

Vakken: 
ALGEMENE VAKKEN
12
Engels
1
Frans
2
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
project algemene vakken
4
wiskunde
1
TECHNISCHE EN PRAKTISCHE VAKKEN
20
industriële elektrische processen
20
stage (2 weken)
WEEKTOTAAL
32