6PTW (Planttechnische wetenschappen)

wo, 11/11/2015 - 11:50 -- vti

De leerling leert de duurzame productie van groenten, fruit, bloemen, sierplanten en bomen. Hiervoor krijgt hij een sterke wetenschappelijke basis. De leerling ontwikkelt ook competenties i.v.m. tuinaanleg en -onderhoud zoals tuinen of onderhoudsplannen voor tuinen ontwerpen, tekenen en interpreteren, parken en andere groene ruimten concretiseren of aanleggen.

De meest logische vooropleiding is de 2de graad tso plant-, dier- en milieutechnieken of biotechnische wetenschappen. Ook leerlingen uit andere studierichtingen - met een ruime interesse voor alles wat planten kennen, onderscheiden, vermeerderen en oogsten betreft - kunnen instappen. 

De leerling kan zich nog verder bekwamen door het volgen van een Se-n-Se opleiding agro- en groenmechanisatie of agro- en groenbeheer. De leerling kan ook doorstromen naar een professionele bachelor in de agro- en biotechnologie of tuin- en landschapsarchitectuur. Afgestudeerden hebben de volgende tewerkstellingsmogelijkheden: zelfstandig uitbater of bedrijfsverzorger van productiebedrijven of in de tuinaanleg en -onderhoud, technisch medewerker (ploegbaas) bij productiebedrijven, openbare groendiensten, aannemers, onderzoekcentra, controleorganisaties, veilingen.

Academische bachelor

2,2 %

bio-ingenieurswetenschappen, biowetenschappen,  …

Professionele bachelor

53,7 %

agro- en biotechnologie, tuin- en landschapsarchitectuur,  …

Andere

44,1 %

Se-n-Se, werknemer, zelfstandige, …

 

 

 

 

 

 

 

 (bron: VVKSO, 2013)

Vakken: 
ALGEMENE VAKKEN
14
aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
2
geschiedenis
1
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
2
wiskunde
2
TECHNISCHE EN PRAKTISCHE VAKKEN
18
toegepaste economie
1
toegepaste biologie
2
toegepaste chemie
2
toegepaste fysica
1
algemene techniek
2
planttechnische wetenschappen
10
stage (2 weken)
WEEKTOTAAL
32
bedrijfsbeheer (vrije keuze)
2