6EIT (Elektrische installatietechnieken)

wo, 11/11/2015 - 11:31 -- vti

De leerling verwerft competenties met betrekking tot industriële installaties (elektriciteit in productiebedrijven) en de meer complexe aspecten van residentiële en tertiaire installaties (elektriciteit in appartementen, winkelpanden, kantoren, scholen, ziekenhuizen). Belangrijk hierbij is dat hij veilig en kostprijsbewust leert werken met aandacht voor het milieu. Hij leert gegevens verwerken, tekeningen en schema’s lezen en begrijpen. Hiertoe leert hij gebruik te maken van professionele software. De leerling leert de realiteit van de werkplek kennen.

De logische vooropleiding voor de 3de graad tso elektrische installatietechnieken is de 2de graad tso elektrotechnieken.

Na slagen in de 3de graad tso elektrische installatietechnieken verwerft de leerling het diploma secundair onderwijs en de startkwalificatie om het beroep van technicus elektrische installaties uit te oefenen. Na de 3de graad tso elektrische installatietechnieken kan de leerling zich specialiseren via een Se-n-Se: industriële computertechnieken, stuur- en beveiligingstechnieken, regeltechnieken. Hoger onderwijs van één cyclus is voor een aantal leerlingen haalbaar: bachelor (graduaat) elektriciteit, initiële opleiding tot leraar elektriciteit secundair onderwijsgroep 1.

Academische bachelor

1,4 %

industriële wetenschappen: elektromechanica, elektronica-ict,…

Professionele bachelor

38,7 %

elektrotechniek, elektromechanica, elektronica-ict, onderwijs,  toegepaste informatica, …

Andere

59,9 %

Se-n-Se, werknemer, zelfstandige, …

 

 

 

 

 

 

 

(bron: VVKSO, 2013)

Vakken: 
ALGEMENE VAKKEN
14
aardrijkskunde
1
Engels
2
Frans
2
geschiedenis
1
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
Nederlands
2
wiskunde
2
TECHNISCHE EN PRAKTISCHE VAKKEN
18
realisaties elektrische installatietechnieken
18
stage (2 weken)
WEEKTOTAAL
32
bedrijfsbeheer (vrije keuze)
2