5EI (Elektrische installaties)

wo, 11/11/2015 - 14:09 -- vti

In de studierichting elektrische installaties (3de graad bso) verwerven de leerlingen de competenties om, als beginnend elektrotechnisch installateur het volgende te realiseren: onderhouds-, herstel- en renovatiewerk aan laagspanningsenergieverdeling (industriële en tertiaire omgeving), installatie- en onderhoudswerkzaamheden aan motor en motorsturingen, elektrische verwarming, verlichting, communicatie- en domoticaoplossingen.

De logische vooropleiding is de 2de graad bso elektrische installaties. De 2de graad tso elektrotechnieken kan ook als mogelijke vooropleiding worden beschouwd. Instromen vanuit andere studierichtingen van de 2de graad is niet relevant.

Na de 3de graad kan de leerling zich specialiseren en/of zijn competenties verbreden via de specialisatie bso industriële elektriciteit. De toegang tot andere specialisatiejaren binnen het studiegebied mechanica-elektriciteit is eveneens mogelijk, maar minder relevant. Mogelijkheden op de arbeidsmarkt: residentieel elektrotechnisch installateur, industrieel elektrotechnisch installateur, tertiair elektrotechnisch installateur, bordenbouwer.

Vakken: 
ALGEMENE VAKKEN
9
Frans
1
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
project algemene vakken
4
TECHNISCHE EN PRAKTISCHE VAKKEN
23
realisaties elektrische installaties
23
stage (2 weken)
WEEKTOTAAL
32
bedrijfsbeheer (vrije keuze)
2