3EI (Elektrische installaties)

wo, 11/11/2015 - 12:27 -- vti

De leerling verwerft competenties om, als beginnend residentieel elektrotechnisch installateur, de elektriciteit in een nieuwe woning te installeren of een bestaande residentiële installatie te renoveren.

Leerlingen moeten voldoen aan de instapvereisten van de 2de graad bso. Wie vooraf in het beroepsvoorbereidend leerjaar het beroepenveld elektriciteit of nijverheid volgde, heeft reeds kennis gemaakt met elektriciteit. Dit geldt ook voor leerlingen uit de basisopties mechanica-elektriciteit en industriële wetenschappen. Elke gemotiveerde leerling kan echter instappen, welke de vooropleiding ook was.

Na de tweede 2de graad bso elektrische installaties heeft de leerling het grootste deel van de vorming tot beginnend Residentieel elektrotechnisch installateur achter zich. De leerling kan doorstromen naar de 3de graad bso elektrische installaties waar hij de competenties kan verwerven nodig voor een Industrieel elektrotechnisch installateur. Ook de meer complexe aspecten van residentiële elektrotechnische installaties komen aan bod.

Vakken: 
ALGEMENE VAKKEN
11
Frans
1
godsdienst
2
lichamelijke opvoeding
2
project algemene vakken
6
TECHNISCHE EN PRAKTISCHE VAKKEN
21
realisaties elektrische installaties
21
WEEKTOTAAL
32